Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/andejagt.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/andejagt.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Patroner til andejagt - Jagtloven og patroner til andejagt — Andejagt – Jagt på ænder

En blog om andejagt i Danmark

Patroner til andejagt

Mange har deres egen mening ud fra egne erfaringer, om hvad der er den rigtig haglpatron til andejagt. Her vil jeg fortælle lidt om min erfaring med patroner til andejagt.

Jagtlovens regler til ammunition

Jagtlovens § 2 oplister kravene til ammunition, som må anvendes til jagt i Danmark, herunder andejagt. Blyhagl blev forbudt for mange år siden, så alle kravene er gældende for andre typer materialer som fx stål, zink, bismuth osv.

Stk. 1

  • Patroner med hagl, der har en vægtfylde på 7g/cm3 eller derover.
  • Patroner med hagl, der har en vægtfylde på 9g/cm3 eller derunder, skal have en udgangshastighed (V1,5) på mindst 400 m/sek.
  • Patroner med hagl, der har en vægtfylde større end 9g/cm3, skal have en udgangshastighed (V1,5) på mindst 375 m/sek.

Stk. 2

  • Hagl i haglpatroner må maksimalt have en diameter på 4 mm.
Andejagt halvautomatisk haglgevær

Jagtpatron

Hvis du anvender patroner med hagl fremstillet af jern, zink eller tin kan du fint anvende patroner med haglnummer 2-5 dog ikke hvis du skal skyde ederfugle, her må haglstørrelsen være 1-3, da disse er utrolig skudstærke. Oftest vil du finde hagl i fjerdragten, som ikke er trængt ind i kødet, og det er vel og mærke skud på maks 20 meters afstand.

Hvis du haglene er fremstillet af bismuth eller tungsten, kan du vælge haglstørrelse 3-6.

Producenter af jagtpatroner

Jeg har som sådan ikke noget favorit mærke, men handler mere ind efter prisen, så jeg har anvendt mange forskellige slags, herunder Kent Faststeel, Roorweil, Jaguar, Sherwood og Wild Game.

Jeg anvender en side by side 12/70 og en halvautomatisk 12/76 til andejagt og normalt med 32 g krudt, men jeg har nu også været fint tilfreds med 28 g.

Hvordan kommer jeg på andejagt?

Der er flere muligeder for at komme andejagt. Du kan melde dig ind i den lokale strandjagtforening og komme med folk ud på motorbådsjagt eller pramjagt. Det er nok en af de billigere muligheder.
Et andet alternativ er at finde andejagt via jagtformidling, men her lejes de typisk ud på dagsbasis og det vil koste en hel del mere, men der vil også være mulighed for flere ænder på vildtparaden.

Knæk og bræk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (12 votes cast)
Patroner til andejagt, 9.7 out of 10 based on 12 ratings

Gemt Under Andejagt // Skriv en kommentar

Kommentarer: Skriv din mening!

Skriv et svar
Valid XHTML 1.0 Transitional