Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/andejagt.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/andejagt.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Må man skyde en and eller gås som ligger på vandet? — Andejagt – Jagt på ænder

En blog om andejagt i Danmark

Jagt på ænder

Jeg er oftest blevet spurgt af nyjægere, om det er i orden at skyde ænder der ligger på vandet – der er intet i jagtloven, som forhindrer jægeren i at skyde til en and, som ligger på vandet, så længe de øvrige betingelser i jagtloven er opfyldt, som fx sikkerhedsafstand etc.

Det er strandjægeren som skyder til ænder liggende på vandet. Her befinder jægeren sig i en jagtpram. Det kan enten foregå som kravlejagt, hvor jægeren spotter en jagtbar fugl, fx en and, og derefter forsøger at kravle til den. Her vil jægeren oftest vælge at skyde første skud, mens fuglen/anden ligger på vandet.

Trækjagt kan også udøves med jagtpram, men her skydes ænderne oftest i flugten og ikke på vandet.

pramjagt - trækjagt efter ænder

Udøves andejagt på landjorden er det ikke normalt at der skydes til ænder liggende på vandet med mindre der er tale om fangstskud. I henhold til jagtloven er der dog intet der forhindrer det, men det anses ikke som jagtetik korrekt.

På landjorden vil andejagten oftest foregå som trækjagt efter vilde ænder eller som jagt på udsatte ænder, der skydes på opfløj.

Hvilken ammunition anvendes til andejagt?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (11 votes cast)
Jagt på ænder, 9.9 out of 10 based on 11 ratings

Gemt Under Andejagt // Skriv en kommentar

Kommentarer: Skriv din mening!

Skriv et svar
Valid XHTML 1.0 Transitional